Thursday, April 23, 2009

V EDICIJA ZIDNIH NOVINA/ 5th EDITION OF WALL DISPLAYS

Dobro došli!

Ova edicija posvećena je ljudima koji nemaju puno vremena, koji ne stignu pročitati novine, koji ne čitaju ništa pa čak ni etikete proizvoda koje kupuju.

Šalu na stranu, ova edicija je posvećena svima, a upućena onima koji u suludom ritmu grada imaju 2/5 minuta za baciti oko na nešto dovoljno veliko da im privuče pažnju. Zato smo iz arhive priča koje prikupljamo izdvojili, saželi i satkali 7 priča koja se tiču grada i raznih njegovih velikih i malih događaja i koje opisuju različite međuljudske odnose i dinamike u gradu, u posebnim prostorima grada, u onim postojećim, ali i nekima koja već davno ne postoje, osim u sjećanju.

Molimo sve, koji naiđu na neke od ovih u gradu da pošalju svoje priče, svoja sjećanja na našu e-mail adresu: bacaci_sjenki@europe.com

Možda baš njihove priče nađu u našim zidnim novinama svoje mjesto. Pišite nam također ako imate ideje kako dalje s ovim toliko nama dragim i inspirirajućim projektom. Ako imate ideje za pojedine edicije ili više njih. Javite se ako poželite sami urediti zidne novine ili ako želite na bilo koji način surađivati ili pomoći.

Hvala!


BRITANSKI TRG, Britanski trg 1. (nekad Trg Pejačevića, Ilički trg, ponekad Mali Plac, itd.):


REPUBLIKE AUSTRIJE: (nekad braće Kavurića)


DEŽELIĆEVA/PRIMORSKA:


TRATINSKA: (nekad Končareva)


VLAŠKA:


FRANKOPANSKA: Frankopanska 1.


ZVONIMIROVA: (nekad Socijalističke revolucije)



Plakat ove edicije zidnih novina osmislila je Iva Kovač poigravajući se i reciklirajući vrlo domišljato predhodne plakate koje su oblikovali Barbara Blasin i Željko Serdarević:



Tekst ZN br. 5: Boris Bakal
Design ZN br. 5: Iva Kovač i Boris Bakal
Korekcije i nadgledanje proizvodnje ZN br.5: Katarina Pejović